CHANNEL UMB

Nizar PKR! Kah Kah Kah Kempunan Jonah Nak Jadi YB!

Wednesday, November 11, 2009 by Unit Media Baru PPUM · 3 comments
Filed under: ,


oleh YB MIK

Kesian sungguh disaksikan tingkah laku orang gila…. Dunia serba maju kini terdapat pelbagai bagai jenis gila…!!

Gila Judi, Gila Betina, Gila Ekor, Gila Memancing, Gila Chatting, Gila Bersiber.., dan semalam pula ada satu adegan “Gila Nak Jadi Yb”. Haa haaa, tak percaya..?

Apakah tindakan Ketua AMK Selangor, Khairul Anuar Zainuddin atau lebih dikenali dengan nama timang timangannya, Jonah telah mengetuai satu program yang dikira GAGAL sama sekali..!

Bukan sahaja Jonah gagal untuk mencapai matlamatnya mahu mendesak Yb Badrul Hisham untuk meletakkan jawatan sebagai wakil rakyat, malah seperti dilaporkan oleh media, Speaker DUN Selangor Yb Teng Chang Khim juga mengecam perbuatan Jonah yang disifatkan “biadap dan tidak sopan” kerana cuba membabitkan pejabat Speaker dalam hal tersebut….

Apa disebalik tujuan dan niat Jonah telah dikupas dengan baik oleh seorang sahabat Blogger kita, sila klik sini untuk baca artikelnya.

“ … Jonah memang berharap sangat biarlah ada Pilihanraya Kecil Port Klang, dia nak jadi calon, sebab dia claim sebagai Ketua AMK negeri dia mestilah ‘ada tempat’…” ujar seorang sahabat.

Tambahnya lagi, “tapi ramai kawan dalam AMK tak bagi support, tengoklah berapa kerat saja Ketua AMK Bahagian yang datang…? Ramai Ketua ketua AMK dah malas nak layan Jonah punya personal agenda la bro..”
Jonah berbisik kepada Setiausaha Politik MB, dimana akhirnya Jonah tidak mahu membenarkan Nik Nazmi menerima memorandum bagi pihak Yb Badrul…

Sekiranya kita amat amati daripada petikan video klip rakaman demonstrasi tersebut oleh Malaysiakini, memang jelas TIDAK ramai langsung sambutan dari anak anak muda seharusnya menjadi tunggak sokongan kekuatan seorang Ketua AMK peringkat negeri. Kehadiran hanya sekitar 30 orang yang ramai sudah berumur…, terbukti bahawa Jonah hanya menggunakan program ini bagi mencapai cita cita peribadinya.

Sebagai seorang Ketua AMK negeri, Jonah seharusnya ditemani oleh 22 Ketua AMK setiap Bahagian dan jika dicampur dengan Ajk pula bilangannya mestilah mencecah lebih 30 orang, manakala sekiranya setiap Ketua AMK Bahagian hadir bersama Ajk masing masing, sepatutnya jumlah mereka yang berdemo semalam ialah lebih 100 orang “muda”.

Malang sekali, daripada rakaman yang disaksikan, terbukti hanya 3 atau 4 sahaja Ketua AMK Bahagian yang datang menyokong Ketua AMK Negeri Selangor.

Comments

3 comments to "Nizar PKR! Kah Kah Kah Kempunan Jonah Nak Jadi YB!"
  1. Jonah syok sendiri je la

  2. hari tu si jonah masuk awani dah la baju mcm samseng kg dusun, cakap pun merapu. org tanya lain dia jwb lain. mcm ni nya kualiti pun amk angkat jd leader, jauh beza la dgn yb datuk razali ibrahim - budak2 amk ni tak de class

  3. Jonah Bengong ni pernah jadi timbalan AMK Pusat