CHANNEL UMB

MANIK URAI: KEBANGKITAN BN BERMULA DI SINI?

Tuesday, July 14, 2009 by Unit Media Baru PPUM · 1 comments
Filed under:


Najib tolak andaian akan adakan PRU ke-13

KUBANG PASU: Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak, hari ini menolak andaian sesetengah pihak yang mengatakan beliau akan mengadakan pilihan raya umum ke-13 dalam masa terdekat.

Katanya, beliau tidak nampak keperluan mengadakan pilihan raya umum sekarang kerana mandat kerajaan yang ada masih panjang.

Najib berkata, beliau ada menerima e-mel daripada seorang pemimpin pembangkang yang meramalkan beliau akan mengadakan pilihan raya umum dalam tempoh terdekat berikutan sokongan rakyat yang semakin meningkat kepada Barisan Nasional (BN) ketika ini. KLIK SINI


BELUM PUN MANIK URAI KELUAR MENGUNDI BESOK, TIBA2 SAJE TERPACUL DARI MULUT PEMIMPIN PEMBANGKANG MENGATAKAN DS NAJIB BERURA2 NAK ADAKAN PILIHANRAYA UMUM? AIKK?? APE HAL PULAK NI?..JENG..JENGG..JENGGG!!. ADAKAH PEMBANGKANG SENGAJE MENCARI PUBLISITI MURAHAN? ATAU ADAKAH PEMBANGKANG DAH RASAKAN ANGIN PERUBAHAN MULA BERTIUP KENCANG KE ARAH BN?

ATAU ADAKAH PEMBANGKANG DAH SEDAR BAHWA PENGARUH MEREKA DI MATA RAKYAT TELAH MENJUNAM GARA2 PELBAGAI PERISTIWA SEJAK AKHIR2 INI? MAKA MEREKA MULA "MENCUIT2" DS NAJIB SUPAYA DI ADAKAN PILIHANRAYA SECEPAT YANG MUNGKIN AGAR MEREKA BERKESEMPATAN UNTUK MERANCANG STRATEGI JANGKA PENDEK DAN BOLEH MENGGUNAKAN TEMPOH TENANG UTK MEMBELASAH DAN MEMFITNAH BN SEMAHU2 MEREKA?

MAKA BENARLAH TELAHAN AKU BAHWA PEMBANGKANG SUDAH MULA GOYAH DI NEGERI2 YANG DI KUASAI PEMBANGKANG. DI SELANGOR, AMK MULA MEMBERONTAK AKIBAT KETIDAKPUASAN HATI, DAP DI KEDAH, WLUPUN SUDAH RUJUK KEMBALI TAPI KESAN JANGKA PANJANG MASIH TETAP TERASA MANAKALA DI PENANG, GUANG ENG PENING KEPALA MEMIKIRKAN ISU KG. BUAH PALA YANG SEMAKIN KUSUT DAN MENGUSUTKAN

PAS DI KELANTAN MULA KELIHATAN GELISAH DAN GUNDAH GULANA TAK TENTU ARAH MEMIKIRKAN STRATEGI AMPUH YANG DI TUNJUKKAN OLEH BN PADA PRK KALI INI. ASAKAN2 PAS TERHADAP BN DI M.U BEGITU MUDAH DI PATAHKAN OLEH PEJUANG2 BN. SUARA2 PEMBANGKANG KELIHATAN KENDUR DAN TAK SEPERTI BIASA. MALAHAN CERAMAH2 ANUWAR SEMAKIN X MENDAPAT SAMBUTAN DI BEBERAPA KAW. KALAU ADA PUN BOLEH DI BILANG DGN JARI.

NIZAR KATUN CUBA MENGHIDUPKAN SISA2 NAK MENJADI MB. NAMUN DS ZAMBRY TELAH MENUNJUKKAN SIFAT KEJANTANANNYA DAN TAK MENGHAMPAKAN HARAPAN SI KATUN UNTUK MERAYU KERANA BELIAU PERCAYA INILAH SATU2NYA CARA UTK BELIAU MEMBUKTIKAN BAHWA BELIAU ADALAH MB YANG TELAH DI SAHKAN BEYOND ANY DOUBT!.

APA PUN KEPUTUSAN DI MANIK URAI AKAN DI KETAHUI ESOK. AURA PEMBAHARUAN MULA MELANDA PENDUDUK M.U UNTUK TIDAK KETINGGALAN BERSAMA2 MENIKMATI ARUS PEMBANGUNAN DEMI UNTUK DIRI MEREKA DAN LEBIH PENTING LAGI UNTUK ANAK2 DAN GENERASI MEREKA. SEMOGA MANIK URAI MEMBUAT KEPUTUSAN YG BIJAK. SELAMAT MENGUNDI!!

sumber dari blog JEFFREY DAMIEN - DIMENSI