CHANNEL UMB

NIK AZIZ TIDAK MEMBANTU ANAK-ANAK KELANTAN-GOMO

Monday, July 13, 2009 by Unit Media Baru PPUM · 2 comments
Filed under: , ,


KELANTAN PERLU MEMBANGUN SAMA SEALIRAN SEPERTI NEGERI-NEGERI YANG LAIN DI DALAM MALAYSIA INI. PEMBANGUNAN PERLU TERUS BERKEMBANG DI NEGERI KELANTAN INI. TAMPA PEMBANGUNAN TIDAK ADA APA YANG DAPAT MENJAMIN EKONOMI DI MASA MENDATANG DI NEGERI KELANTAN INI.

ANAK-ANAK KELANTAN PALING RAMAI BERHIJRAH MENCARI KEHIDUPAN YANG LEBIH BAIK DARI NEGERI KELANTAN INI. CAKAP SAJA DI KOMTAR JOHOR BAHRU, DI CHOW KIT KUALA LUMPUR, DAN DI MANA-MANA SAHAJA KOMPLEKS DI BANDAR-BANDAR BESAR PASTI WUJUDNYA ANAK-ANAK KELANTAN DI SINI.

PENIAGA DI KUALA LUMPUR INI RAMAI DARIPADANYA MERUPAKAN ANAK-ANAK KELANTAN. TIAP CERUK MANA SEKALIPUN PASTI AKAN ADA ANAK KELANTAN YANG BERNIAGA MENCARI REZEKI DI KOTA BESAR INI. DARI PENIAGA MAKANAN, BARANGAN PASAR, BARANGAN KERING SEHINGGALAH PENIAGA JUALAN BORONG RAMAI TERDIRI DARI ANAK-ANAK KELANTAN.

KENAPA ANAK-ANAK KELANTAN INI TIDAK MENGAMBIL PELUANG PERNIAGAAN DI KELANTAN? KENAPA BERDUYUN-DUYUN ANAK KELANTAN YANG MERANTAU SEHINGGAKAN KE KOTA SINGA? APAKAH KERAJAAN NIK AJIS TIDAK MELIHAT DAN MENGKAJI PERMASAALAHAN INI?

NIK AJIS SELAMA 19 TAHUN INI TIDAK LANGSUNG MEMBANTU ANAK-ANAK KELANTAN INI DALAM MENINGKATKAN EKONOMI MEREKA. CAKAP SAHAJA DI MANA TANAH DALAM NEGERI KELANTAN INI DI AMBIL UNTUK PEMBANGUNAN YANG HARGANYA DI BAYAR PAMPASAN DENGAN SETIMPAL OLEH KERAJAAN NEGERI KELANTAN. TIDAK ADA SATU PUN TANAH YANG DI AMBIL KERAJAAN NEGERI BAGI TUJUAN PEMBANGUNAN DI NEGERI KELANTAN INI!!!

SELAMA INI KERAJAAN BARISAN NASIONAL YANG MEMBANGUNKAN SEGALA MACAM INFRASTRUKTUR DI DALAM NEGERI KELANTAN INI. MANAKALA TANAH YANG DI AMBIL BAGI PEMBANGUNAN DI BAYAR OLEH KERAJAAN BARISAN NASIONAL DENGAN SETIMPAL DENGAN HARGA PASARAN.

NAK HARAPKAN KERAJAAN PAS KELANTAN MEMBERI BANTUAN PEMBANGUNAN DAN KEMUDAHAN BAGI RAKYAT KELANTAN MINTAK MAAF JE LAH!!! PAS YANG DI PIMPIN NIK AJIS NI HANYA TAHU MENCARI SALAH BARISAN NASIONAL SELAMA MEMERINTAH KELANTAN SAHAJA. TIDAK LANGSUNG MEMBANTU KERAJAAN BARISAN NASIONAL DALAM MEMBANGUNKAN NEGERI KELANTAN.

AKU SEBAGAI ANAK KELANTAN SUNGGUH KECEWA YANG MANA SEPANJANG 19 TAHUN NIK AJIS MENTADBIR KELANTAN INI TIDAK ADA SATU PUN PEMBANGUNAN YANG DI LAKSANAKAN NYA. BUKAN AKU SAHAJA YANG KECEWA MALAH SELURUH KELUARGA AKU DAN RAMAI PENDUDUK DI KELANTAN INI YANG KECEWA DENGAN KEMUNDURAN PEMBANGUNAN YANG DI BAWAH PENTADBIRAN NIK AJIS INI.

SEMAKIN HARI SEMAKIN RAMAI ANAK-ANAK KELANTAN YANG BERHIJRAH KELUAR DARI KELANTAN INI. TAMPA PEMBANGUNAN MAKA TIDAK AKAN ADA PELUANG REZEKI BUAT ANAK-ANAK KELANTAN INI. KELANTAN HARUS MAJU. BUKAN SAHAJA DARI SEGI ILMU ISLAM MALAH PEMBANGUNAN JUGA PERLU SEIRING DENGAN KETAMADUNAN.

BUAT ANAK-ANAK KELANTAN MAKA FIKIKIRKANLAH DEMI ANAK CUCU CICIT KELANTAN YANG AKAN DATANG. RENUNGKAN LAH.......

ALLAH TIDAK MELARANG PEMBANGUNAN
BAGI TUJUAN YANG MULIA.

Comments

2 comments to "NIK AZIZ TIDAK MEMBANTU ANAK-ANAK KELANTAN-GOMO"
 1. kawe pun adalah salah sore anak kelate hok cari rezeki di tepat ore..puak demo pun tahu d kelat walaupun ada modal amat susah nak nego banding dengan kawase ore mugo pembangunan ekonomi rancak belakow.keadaan ni bukenya sebab apo,tapi gak kerajaan pas hok merintoh semua pun tahu lagumana corak pemerintohan puak2 pas.napok jah membangun besama islam,tapigak membangun k puak2 dio jah.golongan rakyat pacal supo kawe nih jah hok dapat kesannya,dan marilah kito ore kelate pakat besatu dalam baisan yang kukuh di bawoh pemerintahan PM hok baru nibiar kelate jadi tpt sohor dan senang nak cari razeki dan tak payah merantau tpt ore dengan tinggal kampong,anak beranak jauh-jauh.Ambo percaya dengan PM baru kito ni,dio boleh bangunkan tpt kito di kelate dan insyaallah banyak peluan kijo puak kito dapat,kito tahu PM sebot sokmo "1Malaysia(1kelate),Rakyat kito tulong pebcapaian hok mesti d utamakan".
  Ambo nak mintak tlg pado ore muda hok dok luar pado kelate agar kito pilih lah kerajaan hok molek,hok mana buleh tlg kito dan masa depe anak2 kito seksok.Ayuh bangun belako pemudo klate menolok keajaan lonih kito sama2 nikmati gapo hok ado d tpt ore agar tpt kito ada jugak.
  sekian....bereh belako puak2 kito...

 2. 酒店經紀人,
  菲梵酒店經紀,
  酒店經紀,
  禮服酒店上班,
  酒店小姐兼職,
  便服酒店經紀,
  酒店打工經紀,
  制服酒店工作,
  專業酒店經紀,
  合法酒店經紀,
  酒店暑假打工,
  酒店寒假打工,
  酒店經紀人,
  菲梵酒店經紀,
  酒店經紀,
  禮服酒店上班,
  酒店經紀人,
  菲梵酒店經紀,
  酒店經紀,
  禮服酒店上班,
  酒店小姐兼職,
  便服酒店工作,
  酒店打工經紀,
  制服酒店經紀,
  專業酒店經紀,
  合法酒店經紀,
  酒店暑假打工,
  酒店寒假打工,
  酒店經紀人,
  菲梵酒店經紀,
  酒店經紀,
  禮服酒店上班,
  酒店小姐兼職,
  便服酒店工作,
  酒店打工經紀,
  制服酒店經紀,
  酒店經紀,

  ,