CHANNEL UMB

PANAS! Kerajaan Guan Eng Batalkan Perhimpunan Maulidur Rasul 1431H

Saturday, February 13, 2010 by Unit Media Baru PPUM · 0 comments
Filed under:

oleh pisau

ayat pertama aku :

1. kerana lemahnya melayu, islam dimainkan.


berita ini aku terima berdasarkan surat yang perolehi daripada seorang rakan. surat ini telah dikeluarkan oleh pejabat setiausaha kerajaan negeri pulau pinang kepada semua ketua jabatan kerajaan negeri dan persekutuan,semua ketua badan berkanun negeri dan persekutuan dan ketua- ketua pengurusan pihak berkuasa tempatan . tarikh surat edaran ini ialah 5 februari 2010 bersamaan 20 safar 1431 h. surat ini telah ditandatangani oleh dato' haji muhammad yusoff b wazir merangkap timbalan setiausaha kerajaan (pengurusan) bagi pihak setiausaha kerajaan negeri.

di dalam surat berkenaan, kerajaan negeri menjemput semua ketua jabatan agar menghantar wakil seramai 20 hingga 30 orang ke majlis berkenaan. beberapa item yang perlu kita tahu dalam hal ini :


klik dan besarkan saiz. rujuk perkara ke 2 dalam surat. dengan nada bangga menyatakan bahawa dibatalkan perarakan maulidur rasul.apakah ianya merugikan?atau secara haus menghilangkan entiti sambutan maulidur rasul. mungkin kumpulan fahaman sesat dalam kerajaan negeri, tidak mahu lagi bidaah hasanah dan menganggap sambutan perarakan ini sebagai bidaah dalalah. kalau pertambahan rumah urut dan pelacuran bagi mereka ok. elias pun setuju sebab dia ni pun kaki pegang teluq.
melayu yang diberi kuasa menandatangani surat ini. demi kuasa yang ada pegawai kanan kerajaan sanggup lakukan apa sahaja walaupun hak islam itu sendiri di pinggirkan

apalah sangat perarakan diadakan dan kemudian buat perhimpunan. hari jumaat dan bajet bukanlah alasannya. bukankah malik dah umum bajet 2009 dekat '24 juta'.klik sini

PERSOALAN :

KENAPAKAH MAJLIS PERARAKAN DIBATALKAN.DENGAN NADA BONGKAK MENYEBUT DIBATALKAN.?

SIAPAKAH PENGERUSI JAWATANKUASA INDUK?

BUKANKAH MALIK KASSIM ATAU MALIK ITIK JADI PENGERUSI?

SIAPAKAH PENASIHAT MALIK ITIK ?

APAKAH KEMUNGKINAN DR DANIEL ORANG KUAT JIM MERANGKAP ORANG YANG PERNAH DEMAND JAWATAN YDPMAIPP YANG MENYURUH IANYA DIBATALKAN?

APAKAH PERARAKAN MAULIDUR PERBUATAN BIDAAH DALALAH ATAU MEMBAZIR?

DALAM TENTATIF PROGRAM TIADA TOKOH MAULIDUR RASUL?

KENAPA BEGITU BERJIMAT SANGAT KERAJAAN NEGERI GUAN ENG SEHINGGA TIDAK MAHU MENGIKTIRAF TOKOH MAULIDUR RASUL ?

APAKAH KERANA SAMBUTAN INI JATUH PADA HARI JUMAAT, LALU KERAJAAN NEGERI MENGHADAPI MASALAH KEKANGAN MASA?

JIKA ITULAH ALASANNYA, MENGAPAKAH PROGRAM INI BERMULA AWAL PAGI?.

TIDAKKAH BOLEH PERARAKAN INI DIBUAT DI JALAN AIR HITAM DAN TERUS PERHIMPUNAN DI ADAKAN DI MASJID NEGERI. MASJID LAMBANG PERPADUAN UMMAH DAN BUKANYA DEWAN.SELEPAS ITU SEMUA UMAT ISLAM MELAKUKAN SOLAT JUMAAT. BUKANKAH CANTIK PERJALANANNYA ITU?

YA , ALLAH DAKU MEMOHON BANTUAN MU DENGAN PENUH KEINSAFAN, LINDUNGILAH AGAMAMU DARI KEMUNAFIKAN KERAJAAN NEGERI PULAU PINANG.

TAKBIR! TAKBIR!TAKBIR! ALLAHUAKBAR
Pisau kata " haprak daily tak berani pulak keluarkan kenyataan sambutan di batalkan, memang sah lah lidah bercabang pembohong tegar lidah rasmi PAS,perbodohkan juak pas,perbodohkan orang melayu"

Comments

0 comments to "PANAS! Kerajaan Guan Eng Batalkan Perhimpunan Maulidur Rasul 1431H"