CHANNEL UMB

Nizar OII !!! Mari baca Kisah Darjah 1 Oren di Perak

Thursday, September 17, 2009 by Unit Media Baru PPUM · 3 comments
Filed under:

oleh Mat Rempit 1 Oren

Ada satu cerita kat negeri Perak. Kat sebuah sekolah rendah area Gopengla. Ada sorang mamat ni name die Nizar. Nizar ni dilantik jadi Ketue Darjah 1 oren dalam satu pengundian angkat tangan.

Banyak gak orang menyampah dengan mamat ni dan tak setuju die jadi ketue, tapi yang menyampah tu buat dek je. Demokrasi la katekan. Kecik-kecik pun tahu beb adab demokrasi. "Apa ada hal jek darjah 2 kite gulingkan die",budak yang menyampah kat die cakap kat gua.

Nak pendekkan cerite Nizar ni ade lantik ajk kelas,kroni die je dapat.Bukan kroni tak dapat jek.Lepas tu diorang pun nak buat jamuan kelas.Nak buat jamuan kelas kene pilih menu.

Problem die jek, mamat Nizar dengar je cakap ajk kelas die yang bernama ngah ngeh untuk buat semua menu makanan mesti ade udang dalam makanan tu. Udang ni yang menjadi hal,sebab ni makanan kegemaran ngah ngeh dan secara kebetulan geng yang menyampah ngan Nizar dan tak sokong nizar jadi ketua darjah tu, semuenye elejik dengan udang.

Jadi diorang ni tak dapatla join n makan makanan dalam jamuan tu. Diorang hanginla, tapi buat lek je. Diorang hormat makanan, tak buang tapi tak makan. Diorang bagi je geng-geng Nizar tu makan sampai kembung.

Tapi rupe-rupenye dalam geng Nizar tu pun ade elejik udang jugak.3 orang beb, Jadi 3 orang ni tak puas hati sebab Nizar ni pilih menu ikut perut ngah ngeh je, walaupun gua dengar Nizar pun elejik udang gak tapi die layan je.Best jadi ketue katekan.

Jadi geng 3 orang ni setuju nak bersame-same dengan geng yang menyampah dengan Nizar tu untuk lantik ketua baru. Nak jadi cerite diorang jumpe cikgu dan lantik ketua berkaliber dan hensem yang baru namenye Zambry.
kalau korang nak tahu cikgu siap kire kepale kitorang dan sahkan kitorang majoriti, baru le die yakin lantik zambry sebagai ketue baru.Kitorang horayla, Hehe best beb dapat ajar Nizar and the gang.

Problem die sekarang, geng Nizar ngan ngah ngeh ni tak puas hati. Diorang cakap tak demokrasila dan macam-macamla. Sampai cikgu pun die sound.
Lu sape beb lu baru darjah 1 nak lawan cikgu? Lu ingat sekolah ni bapak lu punye?

Lepas tu die buat persidangan tepi longkangla dalam gymnasiumla. Problem die nak buat-buat ape-ape kes pun kene mintak izin cikgu dulu. Tapi budak-budak Nizar ni kurang ajar die lenjan je. Tak ke namenye bangang dan kurang ajar tu.

Paling gua kesian beb dengan budak-budak Nizar ni, diorang ni macam budak-budak. Buktinye sekarang ni, bile zambry ikut mak die gi umrah. 10 hari kot, jadi bile mamat ni takde. Meje zambry tu die lempar cat merah ala-ala along(klik sini), dan diorang buat lakaran cakap Zambry bukan anak jantan dan tampal kat dinding(klik sini) sedangkan semue orang tau geng-geng Nizar ni semua kkkv2(klik sini). Siape lagi jantan beb? Lu pikirla sendiri.

Gua ngan member gua gelak-gelak je. Tak ke reti-reti agi ke budak-budak tu.
Geng-geng yang nyampah kat Nizar tu dan termasuk gua pun darjah 1 beb, tapi kitorang hormat guru dan matang le siket daripada budak-budak Nizar ni yang hampas ni.

Gua malas nak cite lagi lu orang nilailah sendiri,tapi kesian ngan ketua gua zambry yang layan-layan budak tak matang dan kkkv2 ni. Nak tahu kkkv2 ape? tanye parpukari.(Klik Sini)
Nanti gua cerite lagi pasal geng Nizar ni suke kencing dalam seluar ramai-ramai tapi sekarang ni gua stop kat sini dulu.

Abes..Selamat Hari Raye..bestnye dapat duit raye hehehe..