CHANNEL UMB

DOA YANG TERMAKBUL...!!

Sunday, October 25, 2009 by pisau · 2 commentsDiberitakan selepas kepimpinan tertinggi Pas mengalami ‘krisis dalaman’, sayap parti itu, Dewan Pemuda Pas Pusat pula kini berhadapan dengan kepincangan dalam soal perjuangan parti di kalangan ahli-ahlinya.

Ketuanya, Nasrudin Hassan melalui blognya,

menyifatkan ahli-ahli sayap parti itu kini bagaikan sudah hilang ‘umph’ kerana semangat perpaduan dan perjuangan demi agama di dalam diri masing-masing seakan menghilang.

"Sejak sekian lama, kini perjuangan kita seperti ketiadaan "umph". Bertugas dan bekerja dengan hambar . Terkadang dihambat rasa letih dan bosan. Memang aneh cara kita berjemaah di zaman moden ini. Hilang ‘umph’ dan yang timbul adalah rasa curiga mencurigai antara satu sama lain.

"Suasana sentiasa tegang dan panas. Bila-bila masa boleh mencetus perbalahan. Masing-masing menunggu ‘tuning point’ sebagai masa nak bertindak,” katanya di dalam entri terbaru di dalam blognya itu. - Utusan

http://www.utusan.com.my/utusan/info.asp?y=2009&dt=1024&pub=Utusan_Malaysia&sec=Terkini&pg=bt_17.htm

Sementara itu Mursyidul Am PAS Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat pula masih tetap dengan pendiriannya dan berkata beliau sedia menghadapi sebarang kemungkinan jika cadangannya supayaPAS mengadakan muktamar agung luar biasa boleh mencetuskan perpecahan di kalangan anggota partinya.

http://www.malaysiakini.com/news/115787

Begitu juga keadaannya dikalangan ahli PAS dan Blogger mereka. Mereka seakan pasrah dengan krisis dalaman partai kesayangan mereka sehingga ada juga yang teringin untuk meneruskan perjuagan mereka bersama DAP. ISHH..ISHHH..KESIANNYA….SUSAH-SUSAH MASUK AJE PARTI TUPPERWARE…!!!

http://singa-maraja.blogspot.com/2009/10/orang-pas-di-seru-masuk-dap.html

http://abnnasution.blogspot.com/2009/10/masuk-saja-dap.html

Terdapat juga yang merasa bahawa tindakan Tok Guru mereka betul cuma salah timing. SALAH TIMING APENYA…CUMA TOK GURU KAU TU DAH OVER-TIMING….KAH..KAH..KAH..!!!

http://penarikbeca.blogspot.com/2009/10/timing-tak-kena-tok-guru.html

Tapi lagi lucu ada yang benar-benar percaya terdapat dikalangan pemimpin PAS yang pro-UMNO…malah dianggap AJEN-AJEN UMNO dalam PAS. Woiii…autahlah lu...setahu penulis pemimpin-pemimpin PAS yang PRO-PERPADUAN tu adalah WARAS otaknya...kerana memikirkan survival AGAMA dan BANGSA bukan semata-mata survival PARTAI..!!

http://tukartiub.blogspot.com/2009/10/ajen-gerombolan-dalam-pas-hendak-di.html

Itulah dulu kerap sangat berdoa dan bermunajat untuk kemusnahan terhadap saudara seislam dalam UMNO. Tapi ALLAH s.w.t tu Maha Kaya..sebaliknya berlaku…UMNO kian tersusun ..kian teguh…kian kuat…!!!

Lihat apa yang nyata sekarang ialah doa mereka yang berjela-jela mungkin telah dimakbulkan kerana sebelum ini mereka yang mendoakan agar Umno BN berpecah.

PENULIS PERCAYA SETIAP DOA YANG TIDAK BAIK KEPADA SAUDARA SEAGAMA ITU AKAN KEMBALI KEPADA MEREKA SEMULA

Comments

2 comments to "DOA YANG TERMAKBUL...!!"
 1. tolong sebar-sebarkan gambar ni aku amat menyukainya....pencipta gambar ni gua tabik sama lu....teruskan perjuangan yang belum selesai...

 2. SALAM KEPADA SEDARA SEAGAMA DENGANKU...

  Sedara Parpukari,
  JANGANLAH MENGHINA ORANG ISLAM LAIN SEBGITU RUPA..
  INSAF DAN SEDARLAH..
  PEMUDA UMNO PEMUDA BERHEMAH...
  BIAR KITA KALAH DI DUNIA SEMENTARA INI TAPI KITA MEMPEROLEH KEMENANGAN HAKIKI DI DUNIA SANA.
  BUANGLAH GAMBAR YB NIK AZIZ.TIDAK ELOK BERADA DALAM MEDIA PEMUDA.TUN FAISAL BUKAN TIDAK ADA LANGSUNG DIDIKAN AGAMA..
  MAAF JIKA TERDAPAT KESILAPAN KATA...

  HANYA SUDUT PANDANGAN DARI PRESIDEN PERMUAFAKATAN MAHASISWA ISLAM SEDAR MALAYSIA

  http://mohfas7.blogspot.com