CHANNEL UMB

Bala Si Penipu Diupah Anwar?

Thursday, November 26, 2009 by Unit Media Baru PPUM · 1 comments
Filed under: ,


oleh Mesin Taip Buruk (Julai 2008)

Berikut adalah laporan Bernama Online 3 Julai 2008 berhubung pendedahan akuan bersumpah penyiasat persendirian, Balasubrmaniam tentang penglibatan DS Najib dengan Antatuya:

BERNAMA 3 JULAI 2008:
Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR) Datuk Seri Anwar Ibrahim, yang didakwa meliwat pembantunya baru-baru ini, hari ini mengadakan sidang akhbar untuk mendedahkan Akuan Bersumpah seorang penyiasat persendirian berkaitan kes pembunuhan Altantuya Shaariibuu.

P.Balasubramaniam, yang membuat pernyataan setebal 16 muka surat pada 1 Julai, mendakwa, bahawa, antara lain, model Mongolia yang dibunuh itu mempunyai hubungan dengan seorang daripada pemimpin tinggi negara.

Penyiasat persendirian itu, yang diupah oleh penganalisis politik Abdul Razak Baginda beberapa hari sebelum Altantuya ditemui mati, turut mendakwa beberapa bukti penting tidak dikemukakan semasa perbicaraan kes itu.

Dan berikut adalah laporan Bernama Online 4 Julai 2008 (yang dipetik pada pukul 2 ptg):

BERNAMA 4 JULAI 2008:
Penyiasat persendirian P. Balasubramaniam yang semalam menuduh Datuk Seri Najib Tun Razak mempunyai hubungan dengan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu dalam akuan bersumpahnya bertarikh 1 Julai, hari ini menarik balik tuduhan itu.

Semua tuduhan dalam akuan bersumpah itu adalah tidak tepat dan tidak benar, kata Balasubramaniam menerusi peguamnya M. Arulampalam pada sidang akhbar di sini.

"Dengan ini, saya menarik balik seluruh isi kandungan dalam akuan bersumpah saya yang bertarikh 1 Julai 2008. Saya membuat akuan bersumpah itu dalam keadaan tertekan," katanya dalam akuan bersumpahnya yang baru bertarikh hari ini.

Akuan bersumpah yang baru itu menyatakan:"Saya ingin menyatakan bahawa tidak pernah pada bila-bila masa (Abdul) Razak (Abdullah) Baginda memberitahu saya yang beliau diperkenalkan kepada Altantuya Shaaribu oleh seorang VIP dan pada bila-bila masa Razak Baginda ada memberitahu saya bahawa Datuk Seri Najib telah mengadakan hubungan seks dengan Altantuya Shaaribu dan beliau (Altantuya) sanggup mengadakan hubungan seks luar tabii.

"Tidak pernah pada bila-bila masa Razak Baginda ada memberitahu saya yang Datuk Seri Najib mengarahkan Razak Baginda untuk menjaga Altantuya Shaaribu kerana beliau tidak mahu dia (Altantuya) menganggunya kerana beliau ialah Timbalan Perdana Menteri.

MESIN TAIP BURUK:
1. Nampak sangat Anwar telah "membeli" Bala untuk burukkan Najib dan alih perhatian daripada kes liwatnya. Maklum, sebagai penyiasat persendirian Bala tentu sanggup lakukan apa sahaja demi wang. Dalam hal ini, tidak mustahil akuan bersumpah Bala (bertarikh 1 Julai) dibuat atas "suapan" Anwar. Ala dulu masa nak bertanding Timb. Presiden Umno pon Anwar sanggup tabur duit di Sabah.

2. Nampak sangat si Bala dan Anwar sama-sama kaki pembelit. Bala yang seperti cacing kepanasan apabila Najib membuat statement semalam, hari ini menarik balik akuan bersumpahnya. Agaknya dia lupa kes Altantuya masih lagi kes mahkamah dan sedar akuannya itu boleh menyebabkan dia merengkok di penjara, pasal itu dia menarik balik akuan tersebut. (p/s: lawyer yang wakili Bala pun kaki belit jugak...!!)

3. Aku percaya selepas ini Anwar akan kata Najib bayar Bala untuk tarik balik akuan sumpah. Seperti biasa, Anwar akan menyalahkan orang lain dan mencari "kambing hitam" bagi mengelak dia dilihat bersalah.

Comments

1 comments to "Bala Si Penipu Diupah Anwar?"
  1. Pukimak Anwar!!!!!