CHANNEL UMB

Gempar! DUN Perak Akan Di Bubarkan

Tuesday, January 26, 2010 by pisau · 5 comments
Filed under:

Tengok tajuk pun dah gah semacam? Itu lah permainan kotor Nizar mantan MB meroyan yang sejak akhir akhir ini mengwarwarkan DUN Perak akan dibubarkan.

PUTRAJAYA 25 Jan. – Siapakah Menteri Besar Perak yang sah? Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir atau Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin?

Jawapannya akan diketahui apabila Mahkamah Persekutuan membuat keputusan pada 9 Februari ini.

Keputusan itu amat ditunggu-tunggu kerana ia akan menentukan sama ada Barisan Nasional (BN) akan terus mentadbir negeri itu atau kembali kepada pemerintahan pakatan Pas, DAP dan PKR.

Panel lima hakim yang bersidang diketuai Presiden Mahkamah Rayuan, Tan Sri Alauddin Mohd Sheriff.

Utusan Malaysia


Sebenarnya Nizar Komunis telah mendahului keputusan makhamah,beliau bertindak menjadi hakim dengan mengeluarkan kenyataan sedemikian rupa.Taktik serampang dua mata untuk memperbodohkan juak pakatan haprak agar yakin bahawa makhamah akan memihak kepada mereka,jika keputusan tidak menyebelahi mereka,maka akan membangkitkan kemarahan sekali gus menuduh makhamah dikawal oleh kerajaan.

Secara tidak langsung mereka telah memberi tekanan kepada badan kehakiman untuk menyebelahi pihak mereka dan mengambarkan jika DUN tidak dibubarkan Sultan Perak dilihat tidak berlaku adil dan perlu disangah.Sultan juga diugut akan mendapat malu jika keputusan makhamah tidak menyebelahi BN. Inilah permainan persepsi yang digarap sebegitu rupa untuk memberi tekanan kepada semua pihak.

Namun harus diingat salah seorang hakim yang terlibat adalah rakan karib Azmin Ali, kebarangkalian sudah ada keputusan sulit yang dibocorkan kepada pihak Nizar Komunis atau pun hakim tersebut telah memberi insyarat positif kepada mereka.Harus diingat ada 5 orang hakim yang akan mengadili keputusan ini kelak.Dan salahnya seorang diragui akan memberi keputusan yang berat sebelah.

Pisau perhatikan PAS Perak begitu yakin sehingga akan menganjurkan perhimpunan 10ribu penganas muda PAS kononnya untuk menjadi jentera jika DUN dibubarkan. 10ribu pemuda akan diperbodohkan secara terang terangan. Nampak gaya bertambahlah golongan yang diperbodohkan di negeri Perak selepas ini.


Kalau menang Hakim itu adil,kalau kalah hakim itu di kawal dan berat sebelah,kalau menang bubar dun,kalau kalah buat kacau seluruh negeri perak.Itulah perancangan Nizar dan kuncu kuncunya.


Pisau kata " Nizar makin hari makin teruk meroyannya,kebetulan tanjung rambutan dinegeri perak,apakata tempah satu bilik khas untuk nizar ,kerana kronik meroyan beliau sukar diubati"

Comments

5 comments to "Gempar! DUN Perak Akan Di Bubarkan"
 1. Aku 1000% konfiden YB.Nizar akan kembali bertahta di Perak.Pastu dia akan halau kuar semua orang UMNO dpd Dewan Undang Negeri dan YB.Nizar akan memerintah Perak untuk 1000 tahun akan datang dgn dibantu oleh para sahabatnya yg tersohor spr YB.Ngeh,YB.Ngar dan YB.Siva.YB.Nizar seorang yang jujur,ikhlas dan tak rasuah.Dia akan fokus kearah melaksanakan agenda 'PAS FOR ALL' termasuk usaha berterusan nak islamkan cina dan hindu kat Perak.YB.Nizar akan jadi pemimpin yang akan jadikan hal akhirat sbg misi utamanya.Hal-hal duniawi ni biarlah YB.Ngeh,YB.Ngar dan Yb.Siva uruskan,deme tu pun ihklas nak bangunkan negeri Perak.

 2. Salam bro, inilah sifat-sifat yang ada dalam kepimpinan pakatan rompak rakyat........ mereka hanya menggunakan undang-undang komunis untuk memihak kepadanya....

 3. Biarkanlah orang Melayu Perak nak merasa lagi Kerajaan Pakatan Rakyat. Hari itu selama 11 bulan tak puas.
  Lagi pun Cina Komunis tak dapat lagi hak pajakan tanah 999 tahun mereka!
  Balak pun banyak lagi...

 4. mereka ni mmg kuat menipu; tp klu timb ketua dewan ulamak pun menipu - apa diharap pd macai2 yg di bawah - lebih penipu lah jwbnya :)

 5. Assalaamu 'alaikum sdra-sdra yang melayari blog ini,

  1 Daripada berbagai-bagai pernyataan [ejekan & serangan] tentang gaya berpolitik parti itu atau parti ini, mari dalami agak sedikit - khasnya tentang pemikiran politik atau ideologi yang merupakan satu aspek daripada hadharah -, siapa yang menipu dan siapa yang kena tipu.

  2 Yang tak pernah menipu - jauh sekali diperalat untuk menipu -HANYA ideologi yang ditumbuhkan daripada syari'at. ltulah ideologi lslam. ltu pula tolok ukur PALING BENAR yg WAJIB dijadikan tuntunan/ kepimpinan berfikir di dalam politk umat lslam. Sebab, politik,
  persis amalan-amalan lain, tidak lain hanyalah demi melaksanakan amar ma'ruf nahi munkar - meraih segala kebaikan yang sekaligus menghindarkan segala kemungkaran. Tidak ada ideologi lain yang menghala ke arah matlamat paling mulia itu - melaksanakan kewajipan amar ma'ruf nahi munkar.

  3 Hal ini kerana takrif syari'i bagi politik ialah: mengatur urusan umat [diri & rakyat] dengan perintah-perintah dan lanrangan-larangan Allah, iaitu hukum-hukum syara' [syari'at], bukan hukum yang selain daripada itu. Selain hukum Allah pasti hukum thaghut, sedangkan Allah melarang manusia mentaati thaghut.

  4 Berbaga-bagai tipu-daya oleh thaghut telah disusupkan masuk, & mendapat tempat sangat selesa di dalam minda dan dunia politik umat lslam. Antaranya: i] mengambil ideologi selain ideologi lslam spt Demokrasi-Sekular-Kapitalis, [berserta segala bentuk derivatnya, ii] mengambil kaum kuffar sebagai aulia' [teman kepercayaan], iii] memecah-belah ukhuwuh lslamiyyah, iv] mengganti hukum syara' dengan hukum sivil-sekular v] bermuamalat dengan sistem-sistem yang tidak lslami dll.

  5 Akhirnya thaghut menang apabila sebahagian besar hukum Allah tidak terzahirkan sebagai ad-deen [sistem/pengatur urusan kehidupan secara kaffah] di dalam kehudpuan.

  Yang [bakal?] berlaku di Perak, bagaimana?

  Wallahu a'lam.