CHANNEL UMB

Nizar OII!! Pengundi Bagan Pinang Banyak Geli Hati : Itu PAS Cakap Tak Serupa Bikin!

Thursday, October 8, 2009 by Unit Media Baru PPUM · 2 comments
Filed under: , , ,

oleh Tokey Garam

Hampir nak pitam sebab banyak sangat gelak bila membaca keinginan komplot pembangkang yang mahukan kerajaan melaksanakan gaji siling pekerja estet sebanyak RM 900.

Tokey tidaklah menghina atau ragu-ragu dengan ketegasan depa yang serius mahu memperjuangkan polisi tersebut. Tetapi ada persoalan yang perlu depa jawab dahulu sebelum depa tahu apa yang depa buat.

Depa kena tau dulu masalah bukan depa hanya tau menembak dari celah semak. Maksudnya bukan ketika tiba pilihanraya memandai-mandai buat tuntutan asas yang tidak masuk akal.

Tokey katakan tuntutan asas adalah kerana perkara-perkara sebegini yang harus diperjuangkan Ahli Parlimen(AP) bile depa mula-mula dapat duduk dikerusi empuk AP. Malang sekali perkara sebegini langsung tidak ambil pusing oleh AP tersebut.

Sekarang kita lemparkan persoalan kepada depa untuk dijawab. Kalau benar polisi ini yang mahu diperjuangkan mengapa negeri yang ditadbir oleh komplot pembangkang seperti Selangor dan Kedah gagal menyuarakan tuntutan ini walhal negeri tersebut yang bersepah ladang dan kaum India mencari sumber rezeki dari situ.

Apa yang Khalid Ibrahim dan Azizan Razak buat? Kita tanya Khalid Ibrahim, jika dulu dia ada pengalaman dalam Gutrie yang menguruskan ladang mengapa buat tak tahu pasal kebajikan pekerja ladang di Selangor. Tanyalah orang ladang Selangor di bawah Gutrie apa sumbangan Khalid terhadap mereka.

Kita tau Khalid memang tak buat apa-apa pasal kebajikan ladang. Hendak pejuang gaji pokok lagilah Khalid tak terfikir nak buat sebab dia dah bergaji besar, kereta company dah bagi dan dia dah bersenang lenang dalam bilik ofis yang beraircond sejuk. Janganlah kerana mahu mengambil hati kaum India di sekitar Bagan Pinang depa mahu jadi pejuang rakyat. Haakktuuih..!

Bila tiba pilihanraya di Bagan Pinang depa cepat-cepat susun strategi mau ambil perhatian kaum India. Jangan terpengaruh dengan janji kosong yang tiada value kompolot pembangkang. Depa hanya hebat berjanji seperti mana depa berjanji mau menyelamatkan Kg. Buah Pala.

Harus kasi peringat jika benar nanti depa berjaya mengambil Bagan Pinang daripada penguasa yang berkualiti mungkin habis tanah ladang ini dijual dengan alasan mahu memberi laluan kepada pembangunan atau mungkin paling sadis adalah polisi yang dipejuangkan (kononnya) akan terus masuk ke dalam tong sampah.

Siapa tahu.!

Comments

2 comments to "Nizar OII!! Pengundi Bagan Pinang Banyak Geli Hati : Itu PAS Cakap Tak Serupa Bikin!"
  1. Kera di Hutan Disusukan tapi Anak Di Rumah Mati Kelaparan...Menteri BN dah cadangkan gaji minima amah Indon RM900 hinggit! Gaji pekerja tempatan macamane..? UMNO/BN betul-betul ikut macam perangai PENYU! Naik ke darat bila musim bertelor..lepas tu gesek pungkuk..tutup telor dgn pasir.terjun ke laut semula..anak menetas tak tenguk emak bapak...Macam tak ade t/jwb! Bila pilihanraya Kecil..semua pemimpin turun..janji itu ini...lepas menang...balik KL...apa terjadi kat tempat PRK...rakyat je lah tanggung...nak minta sign anak masuk IPTA pun kena berbaris dan buat temujanji kat pejabat MB...Pemimpin UMNO selalu cakap ' my door is always open, anyone can come' tapi bila datang pejabat memang betullah bilik 'open' but nobody there!Kesian nasib aku dah 52 tahun teraniaya....emmm tak pe lah...dah nasib badan...Test tenguk nak undi UMNO lagi kali ni...berubah tak UMNO?

  2. 酒店經紀人,
    菲梵酒店經紀,
    酒店經紀,
    禮服酒店上班,
    酒店小姐兼職,
    便服酒店經紀,
    酒店打工經紀,
    制服酒店工作,
    專業酒店經紀,
    合法酒店經紀,
    酒店暑假打工,
    酒店寒假打工,
    酒店經紀人,
    菲梵酒店經紀,
    酒店經紀,
    禮服酒店上班,
    酒店經紀人,
    菲梵酒店經紀,
    酒店經紀,
    禮服酒店上班,
    酒店小姐兼職,
    便服酒店工作,
    酒店打工經紀,
    制服酒店經紀,
    專業酒店經紀,
    合法酒店經紀,
    酒店暑假打工,
    酒店寒假打工,
    酒店經紀人,
    菲梵酒店經紀,
    酒店經紀,
    禮服酒店上班,
    酒店小姐兼職,
    便服酒店工作,
    酒店打工經紀,
    制服酒店經紀,
    酒店經紀,

    ,